Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Het juiste voer voor je trouwe viervoeter

Het is erg lastig als je trouwe viervoeter allergische reacties heeft. Maar waar deze reacties vandaan komen is altijd lastig te achterhalen. Het is een lang proces om erachter te komen voor welke voedingsstof jouw hond allergisch is.

Allergie constateren

Of je hond allergisch is voor bepaalde voedingsstoffen wordt vrij snel duidelijk. Je kan het zien aan de hond als hij veel krabt, bijt en likt. Je hond is erg onrustig. Tot vervelens toe. Zowel jij als je hond hebben er veel last van. Door het vele bijten en likken ontstaan er wondjes op de huid. Hierdoor gaat je hond ook erg ruiken. Een gevolg hiervan is dan ook dat de hond last krijgt van kale plekken op de huid. Deze plekken gaan irriteren en worden uiteindelijk huidontstekingen. Houd dit dus goed in de gaten bij je hond. Een bezoekje aan de dierenarts is nooit verkeerd. Zij kunnen je helpen om bepaalde allergieën te constateren en waar nodig te behandelen. Maar uiteraard is het zo dat jeuk bij je hond niet meteen een allergie hoeft te betekenen. Dit kan ook met andere elementen te maken hebben. Als een hond last heeft van zijn of haar nieren merk je dit ook snel aan de hond. Ze worden sloom en hebben pijn. De oplossing voor nierfalen is een nierdieet voor je hond. Maar ook dit zijn dingen die eerst geconstateerd moeten worden bij de dierenarts.

Allergieën voor bepaald voer

Honden kunnen last hebben van veel soorten allergieën. Het komt vaak voor dat de hond allergisch is voor granen. Uiteraard kunnen ze ook allergisch zijn voor bepaalde soorten. Vers vlees wordt vaak verpakt onder de termen “geit” “paard” “struisvogel”. Het kan zo maar zijn dat de hond allergisch is voor geit maar goed kan tegen paard. Dit moet allemaal getest worden. Het is maar net de vraag op welk voer jouw hond goed reageert. De allergische reacties ontstaan vaak al bij de hond als pup zijnde. Dus in het eerste levensjaar. Ook kan het zo zijn dat een allergie zich steeds meer opbouwt. Dus dat ze er de eerste jaren geen last van hebben maar opeens allergische reacties krijgen op bepaald voer. Je merkt dit vaak aan winderigheid, jeuk en huidproblemen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén