Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Bruidsmode in de binnenstad

Sinds september 2015 is de Enschedese binnenstad een heel bijzondere winkel rijker. Op een wel heel eigenwijze locatie, net buiten het winkelgebied, onder de rook van de knots gezellige Oude Markt, ligt aan de Noorderhagen de winkel van Sam’s Bruidsboetiek. Gevestigd in een ruim 100 jaar oud pand is er een pracht van een etalage verrezen, waar menigeen blijft stilstaan om naar binnen te kijken.

Van hobby naar professie

Wat is ontstaan naar aanleiding het huwelijk van eigenaresse Samira en begon als een uit de hand gelopen hobby, is na enige jaren uitgegroeid tot een bruidsmodewinkel waar niemand meer omheen kan. Sterker nog, in korte tijd is Sam’s Bruidsboetiek uitgegroeid tot 1 van de grootste bruidsmode speciaalzaken van Twente. Gemeten naar het aantal Facebook Likes althans. Ook qua omvang kan het zich meten met alle bekende bruidswinkels in de regio.

De klantrecensies liegen er niet om

De winkel begon in 2010 op de zolderkamer en kon vrij snel, als gevolg van de crisis en daarmee samenhangende leegstand, doorgroeien naar een binnenstadslocatie. In winkelcentrum de Zuidmolen bleek van een hobby al snel geen sprake meer. Steeds meer klanten wisten de bruidswinkel van Samira Harleman te vinden en vonden er de ervaring waar ze naar zochten. Met behulp van de sociale media, waaronder Facebook, werd deze boodschap opgepakt door vele anderen.

Bruidsmode is net horeca

Het is niet toevallig dat de bruidswinkel op deze bijzondere plek in de stad is gevestigd. Na jaren van zoeken naar een definitieve locatie bleek dit de ideale plek voor de winkel waar vrijwel uitsluitend op afspraak wordt gewerkt. “We plannen voor iedere klant ten minste 2,5 uur de tijd en daarbij wordt volop aandacht gegeven en koffie en thee geschonken”. Wat dat betreft is de cross-over tussen retail en horeca een duidelijk gegeven. De kleinschaligheid van de organisatie (Samira werkt hoofdzakelijk alleen) staat garant voor de authenticiteit van het winkelconcept. Want zeg nou zelf; waar wordt je vandaag de dag nog door de eigenaar zelf geholpen?

Sam’s bruidsboetiek in Enschede

Sam’s Bruidsboetiek is gevestigd aan de Noorderhagen 48, pal tegenover de ingang van het conservatorium. De bruidswinkel ligt dus in de verkeersluwe binnenstad en is het beste te bereiken door te parkeren in de Irenegarage, aan de van Lochemstraat 9. Afspraak maken kan per email telefoon of een bericht via Facebook.

https://samsbruidsboetiek.nl/
info@samsbruidsboetiek.nl
053 4300 800 | 06 34 260 148
https://www.facebook.com/samsbruidsboetiek

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén