Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Fysiotherapie in Enschede

Fysiotherapeuten in Enschede

In elke stad of dorp vind je meerdere fysiotherapeuten. Vaak kiezen mensen voor de praktijk die het dichtste bij de woonlocatie ligt. Logisch natuurlijk, want dan bespaar je op de reistijd. Echter willen we toch graag de tip geven om niet alleen naar de afstand te kijken. Het oplossen van jouw klacht is namelijk afhankelijk van de kwaliteit van de fysiotherapeut. De volgende punten zijn dan ook erg belangrijk als je op zoek gaat naar fysiotherapie in Enschede.

Welke opleidingen heeft de fysiotherapeut

Het is van belang dat de fysiotherapeut goed is opgeleid. Elke fysio heeft natuurlijk zijn basis fysiotherapie diploma. Echter staat de bewegingswetenschap niet stil en is het belangrijk om elke dag te blijven leren. Let er dus op dat de fysiotherapeut wel is bijgeschoold door jaarlijks relevante cursussen te volgen.

Zijn er meerdere fysiotherapeuten

Als je bij een fysiotherapeut een afspraak maakt die alleen is, loopt je het risico dat je niet een afspraak kunt inplannen op het moment dat het jou uitkomt. Bij een praktijk met meerdere fysiotherapeuten heb je meer keuzemogelijkheden in de tijd en kun je dus makkelijker schuiven. Praktijken met meerdere fysiotherapeuten hebben vaak ook ruimere openingstijden, waardoor je er ook na werk of in het weekend terecht kunt.

Zijn er gespecialiseerde fysiotherapeuten

Naast de basisopleiding fysiotherapie zijn er nog tal van specialisaties te doen. Gespecialiseerde fysiotherapeuten kunnen je vaak beter helpen en weten de klacht beter en sneller op te lossen. Vooral bij een telkens terugkerende klacht is het aan te raden om eens te aan te kloppen bij een specialist op het gebied van de klacht.

 

Biedt de fysiotherapeut een totale behandeling aan

Naast oefeningen zijn er vaak tal van hulpmiddelen die kunnen ondersteunen bij het verhelpen of misschien wel voorkomen van een blessure. Kijk dus ook of de praktijk eventuele indoor of outdoor apparatuur heeft om jou van je blessuren af te helpen. Dit kunnen apparaten zijn zoals een loopband, waar een loopanalyse gemaakt kan worden. Of een zwembad waar aquafitness kan worden gegeven om te helpen bij het revalideren van een ernstigere blessure.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén