Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

De donkere dagen van Halloween

Donderdag 31 oktober is het dan weer zover. Traditioneel gezien wordt dit feest alleen gevierd in Ierland het Verenigd Koninkrijk, de verenigde staten en in Canada. In Europa neemt de populariteit ook steeds meer toe. Zo ook in onze stad Enschede.

Kostuums 

De reden dat mensen verkleed zijn tijdens Halloween komt door de Kelten. Volgens mythen kwamen in deze nacht de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. Tegenwoordig vinden mensen het leuk om zich te verkleden of Halloween feestartikelen te plaatsen in hun huis.

Trick or treat

Trick or treat betekend letterlijk ‘je snoep of je leven’. Het is de gewoonte dat kinderen verkleed langs de deuren gaan. Vaak zijn ze ‘eng’ gekleed. Zo proberen de kinderen degene bang te maken die de deur open doet. Ook worden de huizen versierd met allerlei enge feestartikelen.

 

 

 

 

 

Geschiedenis

Halloween word op 31 oktober gevierd omdat het traditioneel gezien als eerst in Ierland werd gevierd. Volgens de Keltische kalender begon het nieuwe jaar niet op 1 januari maar op 1 november. Het is als het ware een soort oudjaarsavond. De oogst was binnengehaald dus het tijd voor een dagje vrij. Uiteraard waren er genoeg groenten om het huis mee te versieren. Maar wat vieren we nou eigenlijk op deze avond? Er word afscheid genomen van het verleden en kijken we uit naar de toekomst. Rond de 19e eeuw emigreerde veel Ieren naar de Verenigde Staten. Vandaar dat dit feest ook gevierd word in de Verenigde Staten. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een van de grootste feesten in de Verenigde staten. Waar iedereen verkleed is en langs de deuren gaat.

Halloween in Enschede

Ook dit jaar komt de Halloweenkermis in het volkspark. Op 20 t/m 28 oktober. Met meer dan 50 attracties! Ook organiseert Kinepolis Enschede op 27 oktober een groot horror feest.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén