Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Een duurzame oplossing voor desinfectie

In een wereld waar hygiëne en veiligheid steeds belangrijker worden, is het cruciaal om effectieve en duurzame oplossingen te vinden. Het Watter-systeem biedt precies dat: een innovatieve manier om desinfectiemiddelen op locatie te produceren, met minimale impact op het milieu. Dit systeem maakt gebruik van elektrochemische activatie (ECA) om een krachtig, maar milieuvriendelijk desinfectiemiddel te creëren.

Hoe werkt het Watter-systeem?

Het Watter-systeem is gebaseerd op een eenvoudige maar effectieve technologie. Door water en zout te elektrolyseren, ontstaat er een desinfectiemiddel waarvan de belangrijkste actieve stof hypochlorigzuur (HOCl) is. Dit middel is bijzonder effectief tegen een breed spectrum aan ziekteverwekkers, waaronder bacteriën, virussen, schimmels en gisten. Wat dit systeem uniek maakt, is dat het volledig biologisch afbreekbaar is en geen schadelijke residuen achterlaat. Hierdoor is het veilig voor zowel mens als dier.

Een belangrijk voordeel van het Watter-systeem is dat het desinfectiemiddel direct op locatie wordt geproduceerd. Dit betekent dat gebruikers onafhankelijk zijn van externe leveranciers en niet hoeven te werken met gevaarlijke chemicaliën. Bovendien voorkomt het systeem onder- en overdosering, wat niet alleen de veiligheid verhoogt, maar ook kosten bespaart.

Toepassingen van het Watter-systeem

Het Watter-systeem is veelzijdig en kan in verschillende sectoren worden toegepast. Denk hierbij aan de drinkwatervoorziening in veehouderijen, waar het systeem helpt om de gezondheid van dieren te waarborgen door het water vrij te houden van schadelijke micro-organismen. Ook in de levensmiddelenindustrie biedt het systeem een betrouwbare manier om proceswater te desinfecteren, wat bijdraagt aan de veiligheid en kwaliteit van producten.

Daarnaast is het Watter-systeem een effectieve oplossing voor het bestrijden van biofilm en legionella in medische faciliteiten en watersystemen. Het is bewezen effectief tegen een breed scala aan pathogenen, waaronder Legionella pneumophila en Staphylococcus aureus, wat het een waardevolle tool maakt in de gezondheidszorg.

Duurzaam en kostenefficiënt

Naast de krachtige desinfecterende werking biedt het Watter-systeem ook aanzienlijke voordelen op het gebied van duurzaamheid. Omdat het middel op locatie wordt geproduceerd, vermindert het de noodzaak voor transport en opslag van chemicaliën, wat de CO2-uitstoot verlaagt. Bovendien is het systeem kostenbesparend omdat er minder middelen nodig zijn om hetzelfde resultaat te bereiken.

Watter is niet alleen een stap vooruit op het gebied van hygiëne, maar ook op het gebied van duurzaamheid. Door schadelijke chemicaliën te vervangen door een milieuvriendelijk alternatief, draagt het systeem bij aan een schonere en veiligere wereld.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén