Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Op vakantie in eigen land

Je zou er niet aan denken, maar een weekendje weg in eigen land is ontzettend leuk en je bespaart ook nog! Iedereen gaat altijd zo ver mogelijk, maar Nederland zelf kan net zo mooi zijn. Je moet alleen even weten waar je moet zoeken.

Fiets en wandel routes

In Nederland heb je veel wandel en fietsroutes. Ideaal voor een weekje weg. Je hoeft er ook geen kilometers voor te rijden. De mooiste plekjes zijn vaak dichterbij dan je denkt. Ten zuiden van Enschede buiten de bebouwde kom, dicht bij de binnenstad en de Duitse grens, ligt al een mooi gebied met een gevarieerd landschap.

Wil je toch even een dag de drukte opzoeken? Dan kun je op de fiets naar de stad. Het centrum van Enschede heeft een ruim aanbod aan winkel-, drink- en eetgelegenheden. Zoek dan vooral de oude markt op. Deze word ook wel de huiskamer van Twente genoemd!

Informatie punt

Weet je niet zo goed waar je heen kan fietsen? Dan zijn er fiets- en wandelroutes verkrijgbaar bij ‘Tourist Info’ op het H.J. van Heekplein. Een aanrader is ‘Rondje Enschede’. Op die manier hoef je niet zelf alles te plannen en kun je je laten verassen door de mooie gebieden.

Camping

Je kunt kiezen voor een camping in Enschede, maar denk ook eens aan een bed & breakfast. Deze zijn vaak knus met de luxe van een bed en verwarming. Dat betekend dat je overdag heerlijk kunt wandelen of fietsen en bij terugkomst kun je je terug trekken in de warmte van je accommodatie.

Ben je echt op budget? Dan kun je ook zelf boodschappen doen en koken. Dat is weer een stuk goedkoper dan uiteten en stiekem net zo gezellig als je in het buitengebied zit. Kortom zelfs met een klein budget kun je er toch nog even tussen uit.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén