Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Wilt u echt scheiden?

Het komt tegenwoordig vaak voor: echtscheidingen. Er zijn vele redenen voor, toch komt er bij zo’n scheiding wel het een en ander kijken. Hierbij een aantal punten waar je aan moet denken tijdens het definitief maken van de scheiding.

Hypotheek

Wanneer jullie samen een huis hebben gekocht valt er nog het een en ander te regelen. Hierbij komen vragen naar voren. Wie blijft er in het huis wonen? Wat als je geen geld hebt om je partner uit te kopen? Wie ontvangt en wie krijgt alimentatie? Allemaal vragen die je jezelf alvast moet stellen zodat je niet onnodig voor teleurstellingen komt te staan.

Kinderen

Wanneer jullie kinderen hebben willen jullie natuurlijk het beste voor hen. Als jullie uit elkaar gaan en minderjarige kinderen hebben zijn jullie verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Daarin maak je afspraken over de zorg en de opvoeding. Maar er moeten ook afspraken over kinderalimentatie worden gemaakt en hoe en wanneer je het de kinderen vertelt.

Inkomen en financiën

Wanneer jullie uit elkaar gaan heeft dat invloed op de financiële status. Alles wat is opgebouwd moet verdeeld worden. Hierbij moeten keuzes worden gemaakt over hoe jullie het pensioen verdelen en of jullie bijvoorbeeld nog gezamenlijk de belastingaangifte doen in het jaar na de scheiding.

Hulp van een mediator

Wanneer er sprake is van een echtscheiding gaat u samen met een mediator naar mogelijkheden kijken voor het regelen van een echtscheiding.  Hierbij worden de voor en tegens tegen het licht gehouden en op een rij gezet. Een mediator gaat op zoektocht naar perspectieven, handreikingen en voorstellen. Uiteindelijk is het aan jullie om een beslissing te nemen aangezien het jullie conflict is. Dit is noodzakelijk om draagkracht te creëren voor de toekomst.

Een mediator moet zich neutraal en onpartijdig opstellen. Dit zal de mediator ook zeker doen. Een mediator is een stuk sneller en goedkoper dan een zaak voor de rechter, maar ook belangrijk: de uitkomst is voor beide partijen acceptabel.

Stappenplan mediator

Een mediator begint met intakegesprekken. Dit kunnen gezamenlijke gesprekken zijn, maar ook met alle partijen afzonderlijk. Als er wordt gekozen voor mediation, wordt  er een overeenkomst opgesteld. Daarna worden er vervolgafspraken ingepland. Vervolgens is het noodzakelijk tussen de 3 en 5 mediation-gesprekken te hebben die zo’n anderhalf uur duren.

Er is sprake van vrijblijvende en ongedwongen sessies, hierdoor kan iedere deelnemer de zaak tussentijds beëindigen. Zelfs de mediator kan daartoe besluiten. Dit moet kenbaar worden gemaakt zodat er op de of andere manier toch een weg mogelijk is die tot beter resultaat leidt. Wanneer de opties voldoende zijn uitgediept kan er een vaststellingsovereenkomst worden opgesteld. Wanneer het nodig is kan er in de eindfase een juridische toets worden afgelegd.

Ben je op zoek naar mediation in Enschede of omgeving? Mediation by Chris Nordbeck Enschede is gespecialiseerd op het gebied van scheidingen en kan jullie vast ook tot een succesvolle overeenkomst begeleiden.

Afspraak maken bij Mediation by Chris Nordbeck?

06 537 20 040
info@nordbeckmediation.nl

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén