Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Waarom moet jij starten met beleggen?

Beleggen is een manier om geld te kunnen sparen, mensen leggen hun vermogen in wat ervoor zorgt dat er rendement opgebouwd gaat worden. Dat rendement zorgt ervoor dat er dus meer inkomsten zijn.

Hoe beginnen?

Het is belangrijk dat als je begint met beleggen met geld wat gemist kan worden. Het is belangrijk dat de dagelijkse boodschappen nog gedaan kunnen worden. Wat is het uiteindelijke doel? Het is van belang om te weten hoe hoog het risico is wat gelopen wordt met de investering in beleggen en hoe lang wil je het geld kwijt zijn? Hou er altijd rekening mee dat het geld ook voorgoed kwijt kan zijn, wil je dat risico lopen?

Verder is het belangrijk om te weten dat er twee soorten beleggen zijn. Een hiervan is actief beleggen, deze vorm van beleggen is meer risicovol dan de tweede soort passief beleggen deze vorm is minder risicovol maar dat betekent ook dat het rendement lager is dan bij actief beleggen, natuurlijk is ook deze vorm zeker niet zonder enig risico.

Een ander verschil tussen de twee vormen is dat bij actief beleggen er voornamelijk winst gemaakt wordt door koersschommelingen, dit kan versterkt worden met een hefboom. En bij passief beleggen wordt er winst gemaakt door middel van waarde groei op lange termijn dit in combinatie met een eventuele dividend uitkering.

Waarom beginnen?

Beleggen is een goede manier om dus een vermogen te vergroten. Er zijn verschillende mogelijkheden om in te beleggen.

Zo is er mogelijkheid om te beleggen in aandelen, obligaties vastgoed of geld. Hier ligt de hele keuze bij degene die gaat beleggen.

Beleggen brengt dus veel met zich mee, dit is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Dit is  verder iets wat niet een rechte stijgende lijn is, op sommige momenten zijn er diepe dalen en andere momenten ben je on top of the world.

Het is te vergelijken met een achtbaan, je moet er mee om kunnen gaan dat het ritje niet altijd even plezierig is maar uiteindelijk kan beleggen wel vele mogelijkheden bieden voor jezelf en eventuele andere investeringen die gemaakt worden.

Beleggen met de juiste middelen is belangrijk. Het is voor mensen die net starten met beleggen aan te raden om te beginnen met een broker te selecteren. Bij een broker is het mogelijk in te handelen in aandelen en grondstoffen, dit is een goede start om mee te beginnen. Veel mensen denken dat bij aandelen de koersen extreem veel invloed hebben maar mensen beleggen sowieso wel ongeacht hoe de koers staat op het moment. Het is een richtlijn. Hou als beginner zeker je einddoel in de gaten zodat je daar niet van afwijkt. Welk bedrag je maandelijks dan ook in legt maakt niet uit.

Het is dus belangrijk om te onthouden dat het tijd kost om een vermogen op te bouwen, laat dit je niet ontmoedigen om te starten. Er zitten vele voordelen aan, maar het verschilt per persoon of je de stap durft te wagen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén