Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Voordelen van een prepaid simkaart

Bellen, whatsapp en de sms-functie worden op de telefoon vaak gebruikt. De meeste mensen hebben een abonnement waar ze maandelijks een bedrag voor betalen met vele voordelen. Maar er zijn ook mensen die al deze voordelen niet willen hebben of nodig hebben. Dan kan een prepaid simkaart zeker een goede aanschaf zijn voor de telefoon.

Wat is een prepaid simkaart?

Een prepaid simkaart of kortweg gezegd een prepaid is een kaart voor de mobiele telefoon waardoor er gebeld en gesmst kan worden. Prepaid is een engels woord en letterlijk betekent het van te voren betaald. Een prepaid simkaart kan dan dus alleen gebruikt worden als er van te voren betaald is voor de hoeveelheid belminuten, sms’jes en internetgebruik. Dit bedrag is afhankelijk van de hoeveelheid die je op de prepaid wilt hebben staan.

De prepaid simkaart kan dus ideaal zijn voor mensen die bijvoorbeeld alleen maar willen bellen of alleen gebruik willen maken van sms, ook de hoeveelheid is meestal zelf te bepalen. Het is allemaal mogelijk met een prepaid.

Voordelen

De voordelen van een prepaid simkaart zijn dat er geen vaste lasten zijn voor de gebruiker. De gebruiker zit niet vast aan een toestel wat meestal bij een abonnement gegeven wordt.  Er zijn ook veel aanbieders, wat het dus ideaal maakt als er nood is om iemand te bellen. Supermarkten zoals de Albert Heijn of Jumbo en andere winkels zoals Hema of de Primera bieden vaak prepaid simkaarten aan, hierdoor is het dus makkelijk om eraan te komen.

 

Waar veel abonnement gebruikers de mist in gaan is dat ze over hun bundel heen gaan, hier zitten dan weer extra kosten aan verbonden die betaald moeten worden. Over een bundel gaan is zo gebeurd als er niet opgelet wordt. Als iemand prepaid gebruikt is dit te voorkomen en niet eens mogelijk. Er kunnen namelijk geen extra kosten gemaakt worden als het tegoed op is wat iemand erop gezet. De simkaart werkt dan niet meer en er moet opnieuw betaald worden om de simkaart weer te kunnen gebruiken. Er wordt alleen betaald voor wat er gebruikt is.

 

Een prepaid heeft ook als voordeel dat het tegoed wat er op staat bij de meeste providers onbeperkt houdbaar is, uitzonderingen gelaten. Wel is het meestal van belang om het tegoed regelmatig te updaten zodat de provider het niet afsluit maar dit gebeurd niet al te snel. Verder hoeft iemand als hij of zij toch internet nodig heeft mbs nodig, het beltegoed werkt ook als internet. Het is belangrijk hier voorzichtig mee te zijn, voor je het weet heb je geen belminuten meer en moet er weer nieuw tegoed op de kaart gezet worden.

 

Er zitten aan prepaid simkaarten dus zeker wel veel voordelen, zeker voor mensen die zich niet willen binden aan een abonnement maar toch gebruik willen maken van de gebruikelijke telefoonfuncties.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén