Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Shit mijn riool is verstopt

We kennen het allemaal wel. Je bent lekker aan het afwassen en je hoort steeds vaker een pruttelend geluid na het afspoelen van de pan. Het lijkt alsof het water niet meer lekker weg kan stromen en in veel gevallen is dit dan ook het geval. Je riolering bevindt zich in het eerste fase van een verstopping en het is dan ook niet onverstandig om een onstoppingsbedrijf te bellen.

Waarom moet ik meteen actie ondernemen?

In veel gevallen wordt er door mensen te lang gewacht tot ze een onstoppingsbedrijf bellen. De verstopping wordt alsmaar erger totdat het water helemaal niet meer wegspoelt. Als je het zover komt dan heb je een probleem: je riool/afvoer is nu helemaal verstopt. In veel gevallen kun je deze situatie verhelpen door een rioolinspectie te laten doen. Bijna alle ontstoppingsbedrijven hebben camera systemen waarmee ze in de afvoer en het riool kunnen kijken. Mogelijke problemen kunnen dan snel worden gevonden en doeltreffend worden opgelost. In veel gevallen is wat agressief ontstoppingsmiddel al genoeg om het euvel op te lossen.

Ligt het probleem bij mij of bij de gemeente

De vraag is vaak of je zelf de problemen met de afvoer op moet lossen of dat de gemeente dit moet doen. In principe ben je zelf verantwoordelijk voor de gehele afvoer tot aan het riool. Als de riolering echter niet goed functioneert dan zal de gemeente dit probleem op moeten lossen.

Mijn eigen ervaringen met Nijhuis Rioolreiniging

Zelf heb ik het ook eens voor elkaar gekregen om mijn hele riool te laten verstoppen. Na wat prutsen realiseerde ik me dat ik zit zelf niet meer op kon lossen. Ik ging op zoek naar een ontstoppingsbedrijf in Enschede en kwam bij Nijhuis Rioolreiniging terecht. Ik kon snel een afspraak maken en ze waren in staat op mij de volgende dag al te helpen. Na een rioolinspectie werd er geconstateerd dat mijn afvoer verstopt was. Ze hebben het probleem direct opgelost en ik heb daarna geen last meer gehad. Ik kreeg zelfs nog een maand garantie op de onstoppingswerkzaamheden.

Mijn tip: wacht vooral niet te lang want als het echt te laat is dan kom je vaak voor hogere kosten te staan dan bij beginnende problemen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén