Karim, dit shirt staat je het best

Zit ik gisteren naar Karim El Ahmadi te kijken bij voetbal insite. Karim zat er een beetje onzeker en schuchter bij. Hij beantwoorde de aan hem gestelde vragen netjes en op een manier dat niemand er aanstoot aan zou kunnen nemen.

Op een gegeven moment kwam de vraag: “Bij welke topclub zou je het liefste willen voetballen: Ajax, PSV of Feyenoord.” Karim ging er verstandig genoeg niet op in en gaf aan zich momenteel op Twente te concentreren en wel te zien wat de toekomst brengt.

Johan Derksen was overigens overduidelijk: Karim kan het beste nog even bij Twente blijven. De reden hiervoor is dat het behaalde niveau bij Twente momenteel dusdanig hoog is dat elke overstap binnen Nederland (qua spelniveau) geen grote stap omhoog zal zijn, misschien zelfs wel een stap omlaag. Het devies was dan ook: Blijf nog een tijdje jaar bij Twente en maak dan de overstap naar de absolute top.
Wat mij betreft heeft Derksen hier gelijk. Zeker als de selectie op pijl blijft is Twente de plek waar Karim uit kan groeien tot een speler van wereldformaat. Wanneer er een overhaaste overstap wordt gemaakt is het altijd maar de vraag in wat voor omgeving hij terecht zal komen.

Maar als ik Karim daar zo aan tafel zie zitten zie ik geen Ajax-, PSV- of Feyenoord speler. Zelfs als ik hem de mooiste acties in het veld zie maken krijg ik niet het gevoel dat hij ergens anders heen zou moeten. Gisteren probeerde ik me hem voor te stellen in het shirt van een andere club, maar dat lukte me gewoon niet. Karim is gewoon een echte Tukker. Dit straalt hij zowel binnen als buiten het veld uit. Iets anders wil er bij mij niet in.

Ach, zo kan ik nog wel even doorgaan maar wat ik eigenlijk wil zeggen is: Karim blijf alsjeblieft nog eventjes bij ons!