HOI Hogeschool introductie 2008

logo hoi 2008Dinsdag 26 augustus 2008 begint de HOI (Hogeschool introductie) in Enschede. Ik heb natuurlijk jarenlange ervaring met het studeren hier in de stad. Daarom speciaal voor de eerste jaars een aantal tips.

Hoe heb ik een echt leuke introductie:

Voor een geslaagde introductie moet je je een aantal dingen realiseren. Ten eerste moet je je uit je hoofd zetten dat het programma dat je op de eerste dag krijgt ook maar ergens voor nodig is. Meld je netjes op tijd waar je je dan ook moet melden, richt zo nodig je slaapplaats in en laat je indelen in een groep en zorg dat je begeleiding van een ouderejaars toegewezen krijgt. Op dit moment gooi je je Introductie T-shirt en programma weg en ga je met je hele groep meteen naar het terras.

Mocht je niet weten waar het terras is: Je loopt de hoofdingang van het Saxion uit en loopt rechtdoor totdat je een terras ziet. Neem ook die begeleiders van je mee want die zijn namelijk ook van plan om een paar studiepunten te krijgen door op het terras te zitten.

Zit je dan uiteindelijk op het terras of in de kroeg (bij slecht weer) bestel dan wat pitchers bier en laat die bijvullen. Verwissel zo nodig (wanneer het niet super gezellig is) van kroeg en geef die begeleiding ook een paar biertjes (zorg wel dat ze er meer rondjes geven dan dat ze krijgen). Wanneer je zin hebt om wat anders te doen ga je naar een studenten vereniging, ga overal kijken en drink overal een biertje.
Ik zou niet lid worden maar dat mag je zelf bekijken.

Eten doe je bij de muur of de shoarmatent. Er zitten er een aantal rondom de oude markt. Je kunt ook een leuk restaurantje nemen wanneer je wat meer te besteden hebt.

28 augustus om 21:00 meld je je weer bij de rest van de introductie-mensen (mochten die niet op het terras zitten). Dan begint namelijk het eindfeest. Dit is waar de introductie voornamelijk om draait. Zorg dat je er bij bent!

Zorg wel dat je genoeg mensen van je studie leert kennen want daar moet je de komende vier jaar (of wat langer) mee samenwerken.