Grolsch Summer Sounds 2008


Het programma van de Grolsch Summer Sounds 2010 vind je op deze pagina »


Het programma van de Grolsch Summer Sounds 2009 vind je op deze pagina »

Evenement in Enschede
Wat ooit bekend stond in Enschede onder de naam Denderende Muziekdonderdagen is nu omgedoopt tot de Grolsch Summer Sounds. Deze serie van muzikale evenementen vindt plaats op alle donderdagen van 17 juli t/m 14 augustus.

Dus 5 donderdagen lang (17, 24, 31 juli en 7 en 14 augustus) kun je elke donderdag in de Enschedese binnenstad terecht. Alle optredens beginnen op 20:00 op de Oude Markt in Enschede.

17 juli - Bölke Open Air

Het Bölke viert dit jaar zijn 35-jarig jubileum viert, organiseert een Open lucht dance party. De huis DJ van het Bolke gaat eens flink draaien en wordt bijgestaan door een aantal dance en travestie acts.

24 juli - Latin Night

De band Caribbean Brass Rhythm en DJ LJ (Latin Jockey) organiseren samen met de Enschedese Latin Dansschool Rico Latino de Latin Night.

Naast de optredens wordt er ook een Caribische Markt gehouden.

31 juli - Hollandse avond

Op deze donderdag komt Bonnie buiten spelen op de Oude Markt en waarschijnlijk komt Dokter Bernard ook nog even langs. Bonnie St Clair, lijn 7, Edwin van Hoevelaak en DJ Sander Scheperman maken er een Hollandse avond van.

7 augustus - Blues Night

Hoewel niet iedereen meteen naar de Oude Markt zal rennen op het moment dat ze horen dat Erja Lyytinen, Hombres Amplificados en Big Blind zullen optreden kan ik toch aanraden om een kijkje te gaan nemen. De Bluesmuziek wijkt misschien af van wat we iedere dag op de radio horen maar het is zeker een stijl die wat met je doet.

Het voordeel van Bluesmuziek is ook dat je er best op een afstandje van kunt genieten. Dus ga op het terras zitten en pak een witbiertje en laat je meevoeren.

14 augustus – Suprise act

De laatste donderdag van deze serie bevat een suprise act. Heel leuk maar ik kan je er dus niets over vertellen. Mijn ervaring met suprise acts is echter dat ze wel altijd interessant zijn. Wanneer de organisatie echter een grote naam hadden geboekt dan hadden ze dat wel laten weten.

Gokje: Zit Barry Hay niet in die nieuwe reclame van Grolsch?