Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Dit moet je weten wanneer je wilt starten met zonnepanelen

Wanneer je de wens hebt om zelf energie op te wekken zijn zonnepanelen een hele goede optie. Zonnepanelen zijn duurzaam en worden vaak gezien als een investering die loont. Voor je gaat beginnen met het plaatsen van zonnepanelen is het belangrijk om te weten welke soort op het dak van je woning geplaatst kunnen worden. En of het zelfs mogelijk is om zonnepanelen te plaatsen. De installatie en werking van zonnepanelen zijn bij ieder type weer anders.

De werking van zonnepanelen

Simpel gezegd: een zonnepaneel zet energie om in elektriciteit dat op duurzame energie is opgewekt via de zon. Zonlicht wordt opgeslagen om omgezet te worden in stroom. Via zogeheten ‘omvormers’ wordt de stroom die vanuit de zon verkregen wordt omgezet in wisselstroom. Deze wisselstroom kan doorgesluisd worden naar een energiecentrale die zorgt voor de energie in de woning.

De opbrengst van zonnepanelen

Je wilt natuurlijk alleen aan zonnepanelen beginnen als je vooraf weet welk rendement het oplevert. Deze berekening kan gemaakt worden op basis van de aanschafkosten. Deze kosten zet je vervolgens tegenover het soort paneel en de ligging van het dak. Deze factoren vormen samen de opbrengsten. Van ieder soort paneel wordt vooraf het maximale vermogen bepaald waardoor je een schatting kan maken hoeveel dat paneel oplevert.

Waarom jij zonnepanelen moet aanschaffen

De huidige energieprijzen zijn gunstig voor de aanschaf van zonnepanelen. Zonnepanelen liggen voor lange tijd op je dak, vaak wel tot 25 jaar. In deze 25 jaar bespaar je dus op de energiekosten van je woning. De overheid is bezig met het stimuleren van zonne-energie door een BTW teruggave in te stellen bij aanschaf van zonnepanelen. De overheid doet dit omdat zonne-energie een duurzame vorm van energie opwekken is en dus een gunstige invloed heeft op het klimaat.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén