Voorronde Champions league wiskunde: 28 = 106 = 113

Logo van FC TwenteTwente speelt op 12, 13, 26 of 27 augustus een thuiswedstrijd voor de voorronde van de Champions league. Tijdens de loting op 1 augustus zal bekend worden op welke datum er precies gespeeld gaat worden en wie de tegenstander zal zijn.

Om het allemaal wat ingewikkelder te maken speelt Twente de thuiswedstrijd in het Gelredome omdat het nieuwe stadion nog niet af is op dat moment. De seizoenskaarthouders van FC Twente krijgen deze maand nog hun kaart thuisgestuurd. In het vernieuwde stadion zal de nummering van de vakken echter anders zijn dan men gewend is.

Zo wordt bijvoorbeeld het vertrouwde vak 28 omgedoopt tot vak 106. Maar omdat de eerste wedstrijd niet in het vernieuwde stadion wordt gespeeld zal je eerst weer een kaartje moeten bemachtigen voor een plek in het Gelredome. Die plek in het Gelredome wordt weer toegewezen aan de hand van je nieuwe plek in de Grolsch Veste. Mensen die, zoals in het voorbeeld, een kaartje hebben voor vak 106 (in de Grolsch Veste) zullen in het Gelredome plaatsnemen op de Zuidtribune (vakken 110 t/m 115 en 210 t/m 215) of op de Noordtribune (vakken 125 t/m 130 en 225 t/m 230).

Makkelijker kunnen we het niet maken. Wel ingewikkelder.