Café Crash

Logo van Cafe CrashDe volgende kroeg in deze reeks waarin cafés in Enschede worden beoordeeld is Café Crash.

Waar ligt Crash?

Café Crash is één van de grotere en bekendere cafés aan de Oude Markt in Enschede. Het neemt dan ook een prominente plaats in naast De Kater en tegenover de Grote Kerk.

Bekijk de plattegrond van Enschede om Cafe Crash te vinden »

Wat voor bier schenken ze er?

Bij Crash schenken ze, zoals in heel veel gevallen in Enschede, Grolsch. Daarnaast hebben ze een lekker wit biertje van de tap (Witte Ros).

Hoe ziet Crash eruit?

Crash was oorspronkelijk gebaseerd op het thema crash (ongeluk). Je vindt dan ook bijvoorbeeld een bijna neergestort vliegtuig in Crash. In 2007 is het interieur flink verbouwd en daarbij is het thema wel gehandhaafd maar wel afgezwakt. Het interieur doet nu een beetje loungeachtig aan met daarbij nog een aantal Crash relikwieën. Als je het mij vraagt enigszins een stijlbreuk.
Van de buitenkant ziet het er allemaal netjes en gezellig uit met een groot terras en een pand dat goed past bij de sfeer op de Oude Markt.

Met hoeveel mensen kun je er goed terecht?

Crash is een grote kroeg met een groot terras. Doordat het iets minder populair is dan de omringende cafés kun je er ook nog goed terecht met wat grotere groepen. Het is wel zo dat de meeste tafels vrij klein zijn waardoor je wat tafels en stoelen bij elkaar moet trekken wanneer je er met meer dan 4 personen binnen komt zetten.

Wie komen er bij Crash?

Crash heeft geen uitgesproken publiek. Het publiek vertegenwoordigd volgens mij op een redelijk goede wijze een doorsnee van de Enschedese "uitgaansbevolking".

Contact gegevens

Café Crash
Oude Markt 6
7511 GA Enschede
053 4326242