Bouwmarkt ellende bij de Praxis

Ik heb lang zitten twijfelen of ik een stuk zou schrijven over bouwmarkten. Ik ben namelijk een beetje bang dat mijn beeld niet geheel onbevooroordeeld zou zijn door mijn verleden. Maar aangezien mijn vooroordelen afgelopen week flink werden bevestigd wil ik dit graag wel kwijt.

Heel kort iets over mijn “verleden” om dit verhaal in de juiste context te plaatsen. Aangezien ik medewerker bij Serboucom ben geweest ben ik vrij positief over de Multimate (Serboucom is de franchisegever van Multimate). Aangezien Serboucom is gevestigd boven de Multimate vestiging in Enschede was ik in de periode dat ik daar werkte ook vaste klant. Sinds enige tijd werk ik niet meer bij Serboucom. Momenteel woon ik aan de andere kant van de stad waardoor ik dus nog weinig bij de Multimate over de vloer kom maar steeds vaker naar de Praxis ga.

Begin deze week begaf ik mij weer vol goede moed naar de Praxis (op het Schuttersveld). Nadat ik mijn karretje volgeladen had met allerlei materialen had alleen nog wat plaatmateriaal nodig. Het nadeel van plaatmateriaal is dat deze verkocht worden als gigantische platen hout die nooit in je auto passen. Geen probleem bij alle bouwmarkten aangezien ze een zaagservice hebben. Zo ook bij de Praxis.

De zaagservice was deze avond niet bemand maar gelukkig was er een bel. Naast de bel stond de tekst “hier bellen voor de zaagservice”. Na een keer of 3 op de bel te hebben gedrukt begon ik me toch af te vragen of iemand mij nog kwam helpen dus ben ik maar op zoek gegaan naar een medewerker. Achter de informatiebalie kwam ik de eerste medewerker tegen. Na haar gevraagd te hebben of er iemand bij de zaagservice kon komen werd ik teruggestuurd naar de afdeling met de bemoedigende mededeling dat er zo iemand aan zou komen. Na 10 minuten doelloos te hebben rondgezworven tussen al het hout heb ik toch nog maar een paar keer op de bel gedrukt. Toen dit wederom geen effect had ben ik weer op zoek gegaan naar een medewerker. Op mijn weg naar de informatiebalie kwam ik niemand tegen. Bij deze balie aangekomen zag ik dat ook de dame die mij eerder had geholpen verdwenen was. Aangezien ik op dit moment mijn kookpunt had bereikt heb ik mijn volgeladen kar een gangpad in gestuurd en ben linea recta naar buiten gestormd. Ik heb er zeker een uur verspild daarnaast heeft het me ook nog eens 50 cent gekost omdat ik het winkelwagentje niet heb terug gebracht.

Omdat ik toch mijn materialen moest hebben heb ik de tocht naar mijn oude vertrouwde Multimate maar weer eens gemaakt. Binnen 10 minuten stond ik met mijn boodschappen inclusief mijn op maat gezaagde plaatmateriaal weer buiten. Helaas was er geen tijd meer om die avond nog aan het klussen te gaan.