Open brief aan de Heracles supporters

Beste Heracles supporters,

Nu de derby weer voorbij is en nu we de rest van het jaar weer door het leven kunnen gaan als collega’s, klasgenoten en (misschien zelfs) vrienden wil ik jullie toch wat op het hart drukken.
Misschien kom ik een tikje arrogant over, maar dat zal wel komen omdat ik al jaren Twente supporter ben en de wereld toch een beetje door een rode bril bekijk.

Vrijdagavond liep ik het stadion binnen en ik had meteen het gevoel dat er iets bijzonders aan de hand was. Een uitverkocht uitvak, rumoer voor de wedstrijd, sfeeracties, vuurwerk en een geladen sfeer. Je voelt gewoon dat de derby van het oosten op het punt stond om te beginnen.

Vak-P maakte als vanouds de sfeer en stiekem keek ik met een schuin oogje naar jullie vak daar aan de overkant. Wat voor spreekkoren krijg ik naar mijn hoofd? Wat voor gevatte spandoeken worden er onthuld of komt er iets speciaals? Nadat dat zwart-witte vakje aan de overkant een paar keer had geprobeerd om sfeer te maken bekroop mij ineens een raar gevoel. Dat vakje was niet bezig om sfeer te maken maar was heel hard bezig om Vak-P te imiteren. Dat je dat Calimero liedje overneemt kan ik nog een keer begrijpen. Maar het feit dat ik geen liedje, actie of spandoek heb gehoord of gezien dat niet al eerder en beter in Enschede is vertoond dat verbaasd me echt. Dachten jullie dat je aan de Mini Playbackshow aan het meedoen was?

Dat je er trots op bent dat je uit Almelo komt is jullie probleem maar zorg dan ook dat je je lokale identiteit uitdraagt en kopieer er niet één van je buurman. Of speelt er wat anders? Zijn jullie diep in je hart toch Twente supporters die al jaren op de wachtlijst staan? Jongens, tot volgend jaar op de tweede ring!