Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Alles wat je moet weten bij het kiezen van een veranda

Een veranda kiezen is vaak moeilijker dan je denkt. Het is belangrijk om de juiste keuze te maken en daarna volop van het buitenleven te genieten. Er zijn veel mogelijkheden. Graag helpen we je om de juiste keuze voor jouw veranda te maken. Welke soort hout heb je nodig? Wat is een goede dakconstructie? De dakbedekking en ook de regels en de maten zijn punten om op te letten.

 

Wat is het verschil tussen een veranda en een overkapping?

 

Een overkapping is vaak een overdekking met een kap. De voorkant is open en hier kun je volop van de tuin genieten. Het is eigenlijk een simpel dak op palen. De term overkapping en veranda worden vaak verkeerd gebruikt. Een veranda is een overkapping met een speciale verhoging van hout en daar bovenop een hekwerk.

 

De beste plek in de tuin

 

Kies de beste plek waar de veranda kan komen te staan. Een plek dichtbij de woonkamer en keuken is ideaal. Hiermee is het mogelijk alles binnen handbereik te hebben. Een grotere loopafstand is geen punt. Het is dan wel handig om een extra koelkast te hebben waar de drankjes koud blijven.

 

Licht verlies

 

Wanneer de veranda met een overkapping voor je huis komt is het slim om in het dak een lichtstraat of lichtkoepel te maken. Het is dan mogelijk om zo min mogelijk daglicht te krijgen. Het is ook lekker om er te zitten. Zelfs wanneer het regent kun je er heerlijk zitten. Je ziet de regen dan naar beneden komen.

 

De maten van de veranda

 

Kijk wat je wilt doen op de veranda. Wil je er gaan eten? Dan moet er voldoende ruimte zijn voor een tuintafel en de stoelen. Wil je ontspannen? Dan is een loungeset belangrijk. Het is heerlijk om geen regen op de kussens te krijgen. Maak het daarom niet te krap.

 

Openslaande deuren?

 

Wanneer je een overkapping aan huis hebt kun je voor openslaande deuren kiezen. Houdt wel rekening met de ruimte die het nodig heeft. Een schuifdeur kan gemakkelijker zijn als er minder ruimte is.

 

De regels en wetten

 

Een overkapping of veranda kent een 2,5 meter zone regel. Vanaf de achtergevel mag je het uitbreiden met een veranda van maximaal 3 meter hoog. Je kunt aan de achterkant van de woning zonder een vergunning uitbouwen. Je moet het vaak wel melden. Informeer bij de gemeente wat de regels zijn.

 

De erfgrens

 

De overkapping mag tot op de erfgrens geplaatst worden. De maximale hoogte zonder vergunning is dan wel 2 meter. Je hebt dan wel een hoogte waar je niet echt kunt staan. Het is dus de vraag of dit ideaal is.

 

De juiste aanbieder kiezen

 

Kies een goede en gevestigde aanbieder van veranda’s. Op die manier weet je zeker dat je kwaliteit krijgt en ook kunt rekenen op service en garantie. Natuurlijk zijn de prijzen ook bepalend. Het is prettig om een aanbieder te vinden welk een scherpe prijs rekent en je veel kwaliteit biedt voor een eerlijke prijs.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén