Met een dakdrager lekker op wintersport!

De zomer is nog maar net voorbij en de wintersportliefhebbers beginnen zich alweer te verheugen op de aankomende wintersport vakantie. Heerlijk de pistes op en heerlijk met vrienden en/of familie genieten van de winterzon.

De voorbereidingen kunnen niet vroeg genoeg beginnen. En de eerste vraag is vaak; Hoe krijgen we alles mee in de auto?’. Met een dakdrager van Farad is dit in de toekomst geen vraag meer.

Welke dakdrager is geschikt voor mijn auto

Omdat Faradbox.nl voor alle automerken, types, modellen en uitvoeringen een geschikt model heeft, is er altijd een passende oplossing.

Wat verstandig is als je besluit om met een dakdrager op vakantie te gaan, is om je eerst te verdiepen in welk soort dakdrager het beste bij je past. Welke grootte past het beste bij ons, waarvoor wil ik de dakdrager gaan gebruiken, welke spullen wil ik er graag in kwijt.

Houdt er rekening mee dat door het plaatsten van een dakdrager je met bepaalde zaken rekening dient te houden. Bijvoorbeeld de grootte van een dakdrager. Officieel mag een dakdrager tot aan de voorbumper komen en hij mag 1 meter uitsteken bij de achterbumper. Omdat een dakdrager voor weerstand zorgt, wordt er geaviveerd om een dakdrager te nemen welke even groot is als uw dak of zelfs iets kleiner.

De hoogte van een dakdrager is ook iets om rekening mee te houden. De totale hoogte van je auto in combinatie met je dakdrager kan ervoor zorgen dat je niet zomaar meer door alle tolpoortjes of tunnels heen kunt rijden. Dit geldt met name voor SUV’s of busjes. Alle tolpoortjes geven tegenwoordig wel de maximale doorrijhoogte aan.

Verschillende soorten dakdragers

Faradbox.nl heeft verschillende soorten dakdragers. Je hebt dakdragers geschikt voor bepaalde merken en uitvoeringen, maar je hebt ook universele dakdragers.

Wanneer je kiest voor een universele dakdrager, kun je hier ook weer uit verschillende types kiezen. Dakdragers voor een glad dak, auto’s met dakrails (open en gesloten rails) en een dakdrager welke geschikt is voor een autodak met een T-profiel. Wat voor een auto je ook hebt, Farad dakdragers heeft een geschikt model voor jou.

Genoeg om over na te denken, maar feit blijft wel: een dakdrager van Farad zorgt ervoor dat je meer mee kunt nemen op vakantie. Ideaal voor een wintersportvakantie: je hoeft je skispullen niet in de auto te pakken, maar je kunt ze lekker opbergen in je dakdrager! Nog een laatste tip: houdt er rekening mee dat niet alle dakdragers waterdicht zijn. Dek je spullen af met plastic, mocht er toch wat vocht binnenkomen, dan heb je niet al je spullen nat.