Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

4 redenen waarom je naar Enschede moet verhuizen  

 

Enschede is een geweldige stad. De stad ligt in het oosten van het land dichtbij Duitsland. Er is een universiteit en verschillende hogescholen. Het nachtleven is bruisend en daarnaast zijn er vele evenementen gedurende het jaar. De stad leeft duidelijk en doet volop aan promotie. Er zijn veel redenen om naar de stad te verhuizen. Wij gaan de vier beste redenen met je bespreken. Misschien laat je wel een woningontruiming Breda doen om vervolgens naar Enschede te verhuizen na het lezen van dit artikel.

 

Evenementen

 

Enschede organiseert bijna iedere maand wel een event. Het is belangrijk voor Enschede om mensen aan te trekken uit Nederland en Duitsland. Het is te merken aan de lage leegstand in de binnenstad. Eigenlijk iedere vierkante meter aan winkelruimte is bezet. Het is prettig om zaterdag over de markt te lopen en de vele mensen te zien. De stad is mooi georganiseerd en alle grote winkelketens zijn aanwezig. Ze profiteren van de winter wonderland op de oude markt tot de feestelijke donderdagen in de zomer. Dan is er nog proef en eet en ook de culinaire (internationale) zondag.

 

Levendig maar geen extreem grote stad

 

Het is de grootste stad in Oost Nederland. Alle facetten van een grote stad zijn er. Toch voelt het allemaal gemoedelijk en rustig aan. Zeker in vergelijking met de steden in de Randstad.

 

Dichtbij de Duitse grens

 

Wil je een keer een andere cultuur proeven? Dan ben je in een kwartier al in Duitsland. Geniet van een heerlijke braadworst en zie hoe mooi Duitsland is. Wanneer je van fietsen of wandelen houdt dan is het zeker een aanrader om een keer naar de Oosterburen te gaan.

 

Gemoedelijke mensen

 

Hoewel de mensen soms wat stug lijken zijn ze bijzonder hartelijk en warm. Ze maken graag een praatje met je!

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén